Kazım Karabekir Ortaokulu Tarihçesi

Kazım Karabekir Ortaokulu Tarihçesi

22.10.2021 1458

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuzun arsası Şehbender Halil Bey'e aittir. Arsa içinde üç katlı harap durumda ahşap bina vardır. (Bu bina daha sonradan restore edilmiş "Kadıköy Rehberlik Eğitim Merkezi" olmuştur.) Halil Bey ölünce bu binada eşi Zehra Hanım oturmuştur. Zehra Hanım, sağlığında okulumuzun karşısındaki Böcekli Camii'ni yaptırmış, öldüğünde bu camiin avlusuna gömülmeyi vasiyet etmiş, okulumuzun yerini de vakıf olarak bırakmıştır.

 

Milli Eğitim Bakanlığı, bu yeri Vakıflar İdaresinden okul yapılmak üzere 1959 yılında 274.348 lira 07 kuruş bedelle satın almıştır. Semtin ihtiyacı olduğundan önceleri ilkokul ve ortaokul olarak yapımı planlanan okul, daha sonra sadece ilkokul olarak yapılmış ve 9 Ocak 1963 tarihinde eğitim ve öğretime açılmıştır. Ancak zamanla yetersiz ve kullanışsız kalan bu prefabrik bina yerine, aynı bahçe içinde 12 derslikli yeni bir okul binası yapılmış, 1980 yılında eğitim ve öğretime burada başlanmıştır.

 

1963 yılında eğitim öğretime açılmış olan prefabrik bina, bir süre Kazım Karabekir Ortaokulu olarak hizmet vermiştir. Daha sonra burada, Bostancı Halk Eğitim Merkezi'ne bağlı çeşitli etkinlikler sürdürülmüş, sonra da Çıraklık Eğitim Merkezsi olarak hizmet vermiştir.

 

Prefabrik bina yıkılarak yerine 5 katlı, 32 derslikli, modern, çok amaçlı salonu bulunan, semtin en güzel ve en kullanışlı okulu (şimdiki bina) yapılmıştır. Bu yeni binada 24 Şubat 1997'de eğitim öğretime başlanmıştır.1980 yılında faaliyete geçirilmiş olan 12 derslikli okul binası ise "Şöhret Kurşunoğlu Özel Eğitim Meslek Okulu" olarak hizmetlerini sürdürmektedir.